Olen tietääkseni vieraillut täällä ennenkin, mutta ei siitä enempää. 

Maailman tapahtumia seuraan jonkun verran, nyt tulee sitten kotiin tuo Maaseudun Tulevaisuus. Siinä on hyvät sarjakuvat ja eläintenmyynti-ilmoituksia on myös kiva lueksia (ja joskus myös leuhkia niiden avulla). Ensimmäisen numeron mukana tuli joku liite, ei ollut se Kantri-liite, mutta teknisempi. En lukenut sitä ollenkaan, pakko myöntää. 

Tänään häivähti mielessä Talouselämä-lehden tilaaminen. Sen lukemisella voisi myös leuhkia, ellei peräti lesoilla. Se taisi kuitenkin olla aika tyyris, eli totennäköisesti tilaan jos töitä (ja tötiä) piisaa.

Muista lehdistä mieleeni tulee tietenkin Ufo Aktuellt, tuo ruotsalainen ufolehti. Suomessa ufotutkimus on jälleen lapsen kengässä, kun ei oikein kunnollista ufolehteä ilmesty, Ultraa ei enää siedä lukea ollenkaan, ja ufotutkijoitten vuosiraporttikin ilmestyy jos ilmestyy.

Sitten vielä pitää jo vanhetunutta asiaa kommentoida, Hesarin muuttuminen kireämmäksi ei enää puhututa oikein ketään. On itsekin hankala keksiä asiasta mitään järjellistä sanottavaa. Tuli mieleen Hufvudstadsbladet kun Hesaria selailin, eli tavattoman tylsältä vaikutti siis. Onko tabloidikoko sitten värittömänä liiankin valju, kun iltapäivälehdistö on jo käyttänyt kaikki värit edellisenä iltana - mene sitten ja tiedä.

Tuli Tee Itse -lehteä ikävä tänään kun olin Clas Ohlesonilla akkuporia katselemassa. Siinä muistan kerran lukeneeni akkupora-arvostelun. En tohtinut ostaa minkäänlaista poraa, hyvä etten paikan päällä alkanut jo porata kun valitseminen tuntui niin haasteellisselta - en sitten siis valitsenut mitään.

Sehän oli Ranskan Voguen kannessa tuo Suvi Riggs, että pitäisi se lehti ainakin kannustuksen vuoksi ostaa. Englannin Vogue ei millään lakkaa tulemasta, vaikka ei laskua ole maksettu, mutta taisipa olla että tullee tai tuli vielä yksi numero sitten loppuu.

Hermeetikko-lehtikin muuttui kerran, vai oliko useammin, ilmestyväksi kirjaksi, ettei siitä enää sovi sitten ollenkaan puhua, vaiko ilmestyykö sittenkin vielä lehtenä. Ei. Sinikivikin loppui.

Suomen Kuvalehti se vaan ilmestyy, vaikkei välttämättä kenenkään etujen mukaisesti. Ruokanen-nimestä tulee aina jotenkin hämmentynyt olo, toisaalta vähän nälkä, mutta sitten taas epämieluisuutta kun ei sitä haluakaan syödä, tai edes maistaa. Siinähän kolumneja kirjoittaa kans se yksi höntti, kuka telkkarin Pressiklubissakin tietää kaiken.

Ukolta lainasin tuossa viimeisimmän Tekniikan maailman, siinä kun oli tämmöisten ravistettavien kameroitten testi. Luinkin sen jo ja tulin hurskaammaksi kuin hullu. Se Hero taisi olla arviointien mukaan paras, sankarihan se onkin, lausutaan suomeksi Heero tai Heeros. Lappalaiset sanovat Herodes ja lappilaiset Herodotos. Saamelaiskäräjillä taas puhutaan että "Hermos meni." "Menikö jo?"

Roope Sedän taskulehdestä puhutaan sitten huomenna, että jää tällainen kielekeriippa tähän.